Bejelentkezés

Tanfolyam

Hangosítás tanfolyam - 2016/17 Tavasz

Az AC Studio & Live hangosítási tanfolyamot indít, február 21-től keddenként este 6-tól.

Helyszín: Schönherz Kollégium 102-es terme.

A tanfolyamra ide kattintva tudsz jelentkezni!

A jelentkezéssel együtt fölkerülsz a actanfolyam@sch.bme.hu levelezési listára, ahol kapsz majd híreket és kérdéseidet is fölteheted itt, vagy a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken.

 

 

Teljes tematika

1. Hangtechnikai bevezetés

2017. február 21. kedd, 18.00  Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

A tanfolyam első előadásán minden hasznos információ elhangzik, amit hangtechnikai szempontból tudni illik a hangról. Mérnöki megvilágításban mutatjuk be a hangtechnika alapjait, így mindenképp megalapozza az ismereteket a későbbi előadások számára. Többek közt megismerheted a sokféle deciBel jelölést, és ennek a görbeseregnek a jelentését is... 


2. Mikrofonok és jelvezetés

2017. február 28., 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

A második előadáson áttekintjük, hogy hogyan lesz hangenergiából elektromos energia, miként működnek a különböző mikrofonok. Szó lesz a bejövő jelek továbbítási módjairól; a szimmetrikus, aszimmetrikus, digitális jelvezetésről és átalakításukról. Ezen kívül hallhatsz arról, hogy hogyan használd a különféle mikrofonokat, sőt megismerkedhetsz az AC-ban használt mikrofonokkal.


3. Keverőpultok 

2017. március 7  . kedd, 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

Keverőpult. Erről mindenkinek a végtelen mennyiségű gomb, potméter és fader jut eszébe. Itt megtudhatod, hogy milyen funkciói vannak egy digitális vagy analóg pultnak és ezeket hogyan használják élő hangosításnál. 


4. Equalizerek,  dinamikaszabályzók és effektek

2017. március 14. kedd, 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

Az előadáson a különböző effektekkel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba, azokat rendszerezve ismerheted meg még jobban. Mérnöki szemszögből hallhatsz a hangszínszabályzók, dinamikaszabályzók és a többi effekt működéséről, használatáról (stúdióban és élő hangosításban egyaránt). 


5. Rendszertechnika

2017. március 21. kedd, 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

Hogyan néz ki egy koncert hangosítása a gyakorlatban? A rendszertechnikáról szóló előadáson végignézzük a rendezvényeken használt rendszer építőköveit, a jel útját, és hogy mi történik egy ilyen eseményen hangtechnikai szemszögből.


6. Fénytechnika

2017. március 28. kedd, 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102

 

Egy rendezvényen kulcsfontosságú a megfelelő megvilágítás, fények megléte. Az AC Studio & Live a rendezvényeken ezzel is foglalkozik, az utolsó előadáson megismerkedhettek a fénytechnikában használt eszközökkel, használatukkal. 


 

 

Következő alkalom
 
{Effektek és dinamikaszabályzók} 2012. március 26. 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102 Előadó: Járó Áron