Bejelentkezés

Tanfolyam

Hangosítás tanfolyam - 2018/19 Tavasz

Az AC Studio & Live általános tanfolyama idén tavasszal február 19.-én indul, minden héten keddenként.

Helyszín:

Schönherz Kollégium 102 -es terme

A tanfolyamra ide kattintva tudsz jelentkezni!

A jelentkezéssel együtt fölkerülsz a actanfolyam@sch.bme.hu levelezési listára, ahol kapsz majd híreket és kérdéseidet is fölteheted itt, vagy a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken.

 

 

Teljes tematika

1. Hangtechnikai bevezetés

Időpont: 2019. Február 19. 18:00

 

A tanfolyam első előadásán minden hasznos információ elhangzik, amit hangtechnikai szempontból tudni illik a hangról. Mérnöki megvilágításban mutatjuk be a hangtechnika alapjait, így mindenképp megalapozza az ismereteket a későbbi előadások számára. Szó lesz a bejövő jelek továbbítási módjairól; a szimmetrikus, aszimmetrikus, digitális jelvezetésről és átalakításukról. Többek közt megismerheted a sokféle deciBel jelölést, és ennek a görbeseregnek a jelentését is... 


2. Eelektroakusztika

Időpont: 2019. Február 26. 18:00

 

A második előadáson áttekintjük, hogy hogyan lesz hangenergiából elektromos energia, miként működnek a különböző mikrofonok, illetve hangszórók. Ezen kívül hallhatsz arról, hogy hogyan használd a különféle mikrofonokat, sőt megismerkedhetsz az AC-ban használt mikrofonokkal.


3. Equalizerek, dinamikaszabályzók és effektek

Időpont: 2019. Március 5. 18:00

Az előadáson a különböző effektekkel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba, azokat rendszerezve ismerheted meg még jobban. Mérnöki szemszögből hallhatsz a hangszínszabályzók, dinamikaszabályzók és a többi effekt működéséről, használatáról (stúdióban és élő hangosításban egyaránt).


4. Keverőpultok

Időpont: 2019. Március 12. 18:00

Keverőpult. Erről mindenkinek a végtelen mennyiségű gomb, potméter és fader jut eszébe. Itt megtudhatod, hogy milyen funkciói vannak egy digitális vagy analóg pultnak és ezeket hogyan használják élő hangosításnál.


5. Rendszertechnika

Időpont: 2019. Március 26. 18:00

 

Hogyan néz ki egy koncert hangosítása a gyakorlatban? A rendszertechnikáról szóló előadáson végignézzük a rendezvényeken használt rendszer építőköveit, a jel útját, és hogy mi történik egy ilyen eseményen hangtechnikai szemszögből.


6. Fénytechnika

Időpont: 2019. Április 2. 18:00

Egy rendezvényen kulcsfontosságú a megfelelő megvilágítás, fények megléte. Az AC Studio & Live a rendezvényeken ezzel is foglalkozik, az utolsó előadáson megismerkedhettek a fénytechnikában használt eszközökkel, használatukkal. 


 

 6+1 Gyakorlati alkalom

 

Időpont: 2019. Április 8. 18:00

A félév során az elméleti alkalmakon bemutatott ismeretekkel élőben is talákozhattok. Részletes körbevezetést és eszköznyomkodást tartunk az FNT-ben számotokra.


Következő alkalom
 
{Effektek és dinamikaszabályzók} 2012. március 26. 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102 Előadó: Járó Áron