Bejelentkezés

Tanfolyam - 2022/23 Tavasz

Az AC Studio & Live tanfolyama idén tavasszal március 7-én indul, minden héten keddenként. 

Helyszín: SCH 102/SCH FNT

A tanfolyamra ide kattintva tudsz jelentkezni!

A jelentkezéssel együtt felkerülsz a actanfolyam@sch.bme.hu levelezési listára, ahol kapsz majd híreket és kérdéseidet is felteheted itt, vagy a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken.

 

 

Teljes tematika


1. 1/2. Hangtechnikai bevezetés

Időpont: 2023. március 14. 18:00

 

A tanfolyam első előadásán minden hasznos informávió elhangzik, amit hangtechnikai szempontból tudni illik a hangról. Mérnöki megvilágításban mutatjuk be a hangtechnika alapjait, így mindenképp megalapozza az ismereteket a késöbbi előadások számára. Szó lesz a bejövő jelek továbbítási módjairól; a szimmetrikus, aszimmetrikus, digitális jelvezetésről és átalakításukról. Többek közt megismerheted a sokféle deciBel jelentését, és ennek a görbeseregnek a jelentését is... 


1. 2/2. Elektroakusztika

Időpont: 2023. március 14. 18:00

 

A második előadáson áttekintjük, hogy hogyan lesz hangenergiából elektromos energia, miként működnek a különböző mikrofonok, illetve hangszórók. Ezen kívül hallhatsz arról, hogy hogyan használd a különféle mikrofonokat, sőt megismerkedhetsz az AC-ban használt mikrofonokkal.


2. 1/2. Equalizerek, dinamikaszabályzók és effektek

Időpont: 2023. március 28. 18:00

Az előadáson a különböző effektekkel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba, azokat rendszerezve ismerheted meg még jobban. Mérnöki szemszögből hallhatsz a hangszínszabályzók, dinamikaszabályzók és a többi effekt működéséről, használatáról (stúdióban és élő hangosításban egyaránt).


2. 2/2. Keverőpultok

Időpont: 2023. március 28. 18:00

Keverőpult. Erről mindenkinek a végtelen mennyiségű gomb, potméter és fader jut eszébe. Itt megtudhatod, hogy milyen funkciói vannak egy digitális vagy analóg pultnak és ezeket hogyan használják élő hangosításnál.


3. 1/2. Rendszertechnika

Időpont: 2023. április 4. 18:00

 

Hogyan néz ki egy koncert hangosítása a gyakorlatban? A rendszertechnikáról szóló elóadáson végignézzük a rendezvényeken használt rendszer alapköveit, a jel útját, és hogy mi történik egy ilyen eseményen hangtechnikai szemszégből.


3. 2/2 Stúdiótechnika

Időpont: 2023. április 4. 18:00

Az előadás során megismerkedhettek a stúdiótechnikával.


4. Fénytechnika

Időpont: 2023. április 18. 18:00

Egy rendezvényen kulcsfontosságú a megfelelő megvilágítás, fények megléte. Az AC Studio & Live a rendezvényeken ezzel is foglalkozik, az utolsó előadáson megismerkedhettek a fénytechnikában használt eszközökkel, használatukkal. 


 4+1 Gyakorlati alkalom

 

Időpont: Majd megbeszélés alapján

A félév során az elméleti alkalmakon bemutatott ismeretekkel élőben is talákozhattok. Részletes körbevezetést és eszköznyomkodást tartunk az FNT-ben számotokra.


Következő alkalom
 
{Effektek és dinamikaszabályzók} 2012. március 26. 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102 Előadás: Járó Áron