Bejelentkezés

Tanfolyam

Hangosítás tanfolyam - 2018/19 Tavasz

Az AC Studio & Live általános tanfolyama idén tavasszal február 19.-én indul, minden héten keddenként.

Helyszín:

Schönherz Kollégium 102 -es terme

A tanfolyamra ide kattintva tudsz jelentkezni!

A jelentkezéssel együtt fölkerülsz a actanfolyam@sch.bme.hu levelezési listára, ahol kapsz majd híreket és kérdéseidet is fölteheted itt, vagy a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken.

 

 

Teljes tematika

1. Hangtechnikai bevezetés

Időpont: 2019. Február 19. 18:00

 

A tanfolyam első előadásán minden hasznos információ elhangzik, amit hangtechnikai szempontból tudni illik a hangról. Mérnöki megvilágításban mutatjuk be a hangtechnika alapjait, így mindenképp megalapozza az ismereteket a későbbi előadások számára. Szó lesz a bejövő jelek továbbítási módjairól; a szimmetrikus, aszimmetrikus, digitális jelvezetésről és átalakításukról. Többek közt megismerheted a sokféle deciBel jelölést, és ennek a görbeseregnek a jelentését is... 


2. Eelektroakusztika

Időpont: 2019. Február 26. 18:00

 

A második előadáson áttekintjük, hogy hogyan lesz hangenergiából elektromos energia, miként működnek a különböző mikrofonok, illetve hangszórók. Ezen kívül hallhatsz arról, hogy hogyan használd a különféle mikrofonokat, sőt megismerkedhetsz az AC-ban használt mikrofonokkal.


3. Equalizerek, dinamikaszabályzók és effektek

Időpont: 2019. Március 5. 18:00

Az előadáson a különböző effektekkel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba, azokat rendszerezve ismerheted meg még jobban. Mérnöki szemszögből hallhatsz a hangszínszabályzók, dinamikaszabályzók és a többi effekt működéséről, használatáról (stúdióban és élő hangosításban egyaránt).


4. Keverőpultok

Időpont: 2019. Március 12. 18:00

Keverőpult. Erről mindenkinek a végtelen mennyiségű gomb, potméter és fader jut eszébe. Itt megtudhatod, hogy milyen funkciói vannak egy digitális vagy analóg pultnak és ezeket hogyan használják élő hangosításnál.


5. Rendszertechnika

 

Hogyan néz ki egy koncert hangosítása a gyakorlatban? A rendszertechnikáról szóló előadáson végignézzük a rendezvényeken használt rendszer építőköveit, a jel útját, és hogy mi történik egy ilyen eseményen hangtechnikai szemszögből.


6. Fénytechnika

 

Egy rendezvényen kulcsfontosságú a megfelelő megvilágítás, fények megléte. Az AC Studio & Live a rendezvényeken ezzel is foglalkozik, az utolsó előadáson megismerkedhettek a fénytechnikában használt eszközökkel, használatukkal. 


 

 6+1 Gyakorlati alkalom

 

A félév során az elméleti alkalmakon bemutatott ismeretekkel élőben is talákozhattok. Részletes körbevezetést és eszköznyomkodást tartunk az FNT-ben számotokra.


Következő alkalom
 
{Effektek és dinamikaszabályzók} 2012. március 26. 18.00 Schönherz Zoltán Kollégium - 102 Előadó: Járó Áron